Visszajelzések, eredmények

Az alábbiakban azokat a visszajelzéseket teszem közzé (rövid előtörténettel), amelyeket csoportos családállítások vagy egyéni foglalkozások után kaptam – természetesen a közszemlére tételre vonatkozó engedéllyel együtt. (Akik nem járultak hozzá nevük feltüntetéséhez, azoknak csak a monogramját, vagy álnevét használom.)

  •  Életünk sikeressége nagymértékben a szüleinkkel való kapcsolatunktól függ!  26 éves nő keresett fel, aki elveszítette a munkahelyét, nem találta a helyét, párkapcsolata pedig a szakítás szélén ingadozott. Már a foglalkozás elején kiderült, hogy édesapjával gyermekkora óta nem tartja a kapcsolatot, édesanyjával pedig három éve. A Gestalt-módszert alkalmazva az édesanyával, az anyai nagymamával és az édesapával dolgoztunk. Körülbelül 2 héttel később a következő levelet kaptam tőle: „Kedves Szilvi! Hihetetlen dolog történt! Miután nálad voltam, pár nappal később írt az édesapám és találkozni fogunk! Anyuval pedig holnap együtt megyünk shoppingolni, mint két barátnő… Nagyon kíváncsi vagyok, mi jön még ezután! :)” (Sz.N.) A hölgy nem sokkal később talált biztos munkahelyet, kapcsolata pedig egyre szorosabbá vált a párjával.
  • Az elvetetett testvérek hatása az élőkre: A 29 éves Kinga elmondása szerint már több módszert kipróbált annak érdekében, hogy végre tényleg sikeres tudjon lenni szabadúszó belsőépítészként. Ám újra és újra furcsa akadályok, és lelki problémák állták útját annak, hogy elegendő energiája legyen a munkájára, és kellő számú megrendelést is kapjon. Az egyéni foglalkozáson az SVT módszere a probléma gyökereként azt a 4 testvérét mutatta, akik nem születhettek meg, mert Kinga szülei elvetették őket. Az egyéni állításban látszott, hogy a négy halott magzat annyira leköti Kinga figyelmét, és annyira elviszi a lelki energiáját az, hogy a szülei nem akarják észrevenni őket, hogy semmi másra nem tud figyelni. Így érthető, hogy miért nem volt képes a munkájában is sikereket elérni! Az egyéni állítás után egy(!) héttel Kinga örömmel újságolta a telefonban, hogy váratlanul felhívták az egyik reggeli tévéműsorból, hogy másnap vegyen részt az adásban, beszéljen a munkájáról! Ezzel a megkereséssel együtt pedig a megbízásainak száma is nagymértékű növekedésnek indult – azaz áttörtük a gátat 🙂
  • A szülők hatása az életünkre és a párkapcsolatra: A 26 éves Anett élete kimondottan nehéz volt: állandó munkanélküliségtől, adósságoktól, sikertelenségtől és párkapcsolati kudarcoktól szenvedett, emellett pedig az édesanyjával is folyamatosan veszekedett, akit mégis neki kellett volna segítenie anyagilag, mert az anyának sem volt munkája. Anett élete tehát sokszorosan terhelt volt. Az édesapja még 1 éves korában meghalt. A csoportos családállításon helyére tettük a szüleivel való kapcsolatát (ilyenkor nem számít, hogy az apa már meghalt, hiszen ettől még lehet dolgozni a vele való lelki kapcsolaton), és már az állítás végén látszott, hogy a párkapcsolatára ez jó hatással lesz. Kb két hónappal később Anett a következő e-mailt küldte nekem: „Gáborral újra együtt vagyunk, összeköltöztünk és nagyon jól vagyunk! Találtam munkát és úgy érzem, mintha újjászülettem volna! Tényleg elindult valami, mintha új életem kezdődött volna, és szerintem ehhez nagyon nagy köze van a családállításnak. Köszönöm még egyszer!” 

Vélemény, hozzászólás?