Honnan tudhatod, hogy a férfi nem hozzád való?

párkapcsolatA vonzalom, és a fellángolás könnyen elindul, ám az innen való továbblépés és a kapcsolat komolyabbra fordulása sok esetben már nem megy olyan simán és magától értetődően. A mélyben tengernyi ok húzódhat – ahány pár, annyi megoldandó feladat -, ám a felszínen is egyszerűen és egyértelműen beazonosíthatsz néhány igen feltűnő jelet, melyeket tapasztalva rögtön tudhatod, hogy a kapcsolatoddal valami nincs rendben, és bizony érdemes lenne valamilyen megoldást keresnetek a problémáitokra. Természetesen nem kell azonnal szakításra gondolnod, hiszen minden kapcsolat egy olyan kihívás, amelyen keresztül önmagunkat kiválóan fejleszthetjük, és a gyermekkori fájdalmainkat is gyógyíthatjuk. Abban az esetben azonban, ha a veled élő férfi nem hajlandó dolgozni közös párkapcsolati problémáitokon, ajánlatos megbarátkoznod a gondolattal, hogy talán nem is hozzád való.

Most pedig lássuk, melyek azok a tünetek, amelyek arról árulkodnak, hogy a pasid, vagy új szerelmed nem hozzád való?

Túl nagy különbségek

Bár köztudott, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ezt mégsem ajánlott egy bizonyos szintnél tovább erőltetni. Amennyiben a szexuális vonzalom, és az a bizonyos szikra meg is van közöttetek, ám a hétköznapok szintjén túlságosan eltérő érdeklődési körrel, életfelfogással, ízléssel és hozzáállással rendelkeztek, sajnos komoly gondoknak nézhettek elébe. A kielégítő szexuális élet mellett a közös elfoglaltságokkal és élményekkel, valamint az együtt töltött idővel lehet erős alapokat építeni egy kapcsolatban, így a nagy különbözőségek kifejezetten ronthatják esélyeiteket a boldogságra.

Nincs fejlődés

Te már biztosan tudod, hogy őt akarod, hogy le tudnád élni vele az egész életedet, alig várod, hogy megkérje a kezed és együtt nevelhessétek a gyermekeiteket, ő azonban semmilyen jelét nem adja annak, hogy érdekelné a téma? Ha egyre erősebben érzed, hogy sehova nem halad a kapcsolatotok, mert ő megrekedt egy bizonyos szinten, ahonnan nem hajlandó vagy nem tud továbblépni, mindenképpen fel kell készülnöd a radikális változtatásra. Abban az esetben, ha te már hosszabb ideje készen állsz a házasságra és a gyermekszülésre, a párod viszont viszolyog ettől és nem tudja felvállalni, hogy veled élje le az életét, és tőled szülessenek gyermekei, mindenképpen meg kell fontolnod azt a lehetőséget, hogy nem ő a te embered. Ugyanez érvényes akkor is, ha hónapok óta tartó szexuális viszony és turbékolás után sem akar téged felvállalni a barátai, a szülei és a nagyvilág előtt, hiszen ez egyértelműen jelzi, hogy nem képes igazán komolyan venni a kapcsolatotokat, és inkább csak a szeretőjeként tud elképzelni téged.

Szégyelled őt

Van úgy, hogy négyszemközt minden jó és szép – vagy legalábbis annak tűnik -, és igazán élvezed, amikor vele lehetsz, ám valamiért mégsem vagy képes arra, hogy a számodra legfontosabb embereknek (pl. a szüleidnek, a barátaidnak) bemutasd őt és felvállald előttük, hogy ő a párod. Hiszen tudatosan vagy tudattalanul is érzed, hogy ők egyből felhívnák a figyelmedet azokra a hibáira, amelyeket önmagad előtt is próbálsz letagadni, és inkább nem észrevenni benne. Olyan ez, mintha nem tudnál igazán komolyan szembenézni a kapcsolattal, és inkább egy álomvilágban tartanád kettőtöket. Figyelj befelé és légy őszinte önmagaddal: el tudod képzelni, hogy tényleg ő legyen életed szerelme, és vele öregedj meg, vagy olyan a személyisége és/vagy külseje, amelyet sosem tudnál igazán elfogadni?

Nincs saját életed

Ha olyan férfival hozott össze a Sors, aki birtokló módon minden tőle távol töltött percedről tudni akar, ellenőrzi a telefonjaidat, az e-maileidet, a barátaidat, miközben féltékenységi jeleneteket produkál, és lényegében levegőt sem vehetsz nélküle, sajnos érdemes komolyan elgondolkodnod azon, hogy tényleg folytatni akarod-e a kapcsolatot. Már amennyiben zavar téged, hogy így viselkedik. Az ilyen férfiak esetében egy nagymértékű belső félelemről van szó, amely legtöbbször az édesanyjukkal való tudat alatti kapcsolatukra vezethető vissza. Ha ilyen párkapcsolatba kerültél, tudnod kell, hogy a párod a birtokláson keresztül kivetít rád egy olyan belső konfliktust, vagy traumát, amely az ő lelkét nyomja. Ha igazán szeretitek egymást, remélhetőleg nyitott lesz rá, hogy dolgozzon ezen és megadja neked a kellő szabadságot. Ám ha erre nem látsz esélyt, mindenképpen vedd számításba, hogy boldogabb is lehetnél valaki mással.

Biztos szerelem?

A legszebb szerelmes verseket írja, a legromantikus programokat találja ki, és egyértelműen látszik, hogy minden sejtje szerelmes beléd. Te pedig elolvadsz ettől páratlan odafigyeléstől és gyengédségtől, amivel körülvesz, úgy érzed, nagyon boldog vagy vele, az agyad pedig azt súgja, hogy soha senki nem bánna így veled rajta kívül. Valami mégsem stimmel, mert nem érzed egyértelműen, hogy őt akarod, és ahogyan telnek a hónapok, feszengeni kezdesz a kapcsolatban. Ha hősszerelmes férfival találkozol, nagyon fontos, hogy el tudd különíteni az ő elsöprő, lehengerlő szenvedélyét és irántad érzett szerelmét a saját érzéseidtől. Tudnod kell, hogy te is szerelmes vagy-e belé, te is akarod-e őt, vagy csak az ő romantikus érzelemvilágában éltek mindketten, amelyben valódi királynőnek érezheted magad? Ha inkább az utóbbi, légy őszinte mindkettőtökhöz és hagyd meg neki, hogy mással élje meg az igaz szerelmet!