Mit tegyél, ha nős férfibe szerettél bele?

Valószínűleg senki nem vágyik arra, hogy egy házasságba harmadikként csöppenjen bele. Az élet azonban gyakran produkál olyan helyzeteket, amikor „nincs más választás”, mert az érzékek, az érzések, és a szenvedély sokkal erősebb minden józan érvnél és akaratnál. A legtöbb esetben a fellobbanó szerelem, vagy a legyőzhetetlen szenvedély intézi úgy, hogy a nő olyan férfi szeretője legyen, akinek már van felesége, vagy tartós kapcsolata.

Ezek a titkos kapcsolatok általában erőteljes lelkifurdalással és bűnbánattal indulnak. A félrelépő férfi a kétségek, a határozatlanság és a tanácstalanság hálójában vergődik egy darabig, hiszen minden jóérzésű, lelkiismeretes embert megvisel, ha megcsalja a párját. Amennyiben nem egyéjszakás kalandról van szó, általában sokkal nehezebb feldolgoznia a történteket, hiszen a rendszeres titkos találkozások megszervezése nem kevés energiát követel mindkét részről. A viszony elején még áltathatják magukat a felek azzal, hogy „csak kipróbálom, utána nem találkozom vele”, „többé nem ismétlem meg”, ám ha a kémia és a megértés is jól működik a szeretők között, bizony minden egyes találkozóval egyre nehezebb lehet lemondaniuk az izgalmas találkozókról.

A nő, aki ebben a viszonyban a szenvedő harmadik szerepét kapja, már az elején érezheti, hogy ennek bizony nem lesz jó vége. Nagyon sok esetben a nős férfi a szeretőként jelen lévő nő számára az „igazit” testesíti meg, akiért mindent hajlandó megtenni, így abba is belemegy, hogy csak a második legyen a feleség után. A szerelem hatalmas erő, így nem csoda, ha az amúgy erkölcsös és jólelkű hölgyek is képesek 180 fokos fordulatot venni, és szeretővé válni, ha Ámor kíméletlen nyila eltalálja őket.

A tények és a valóság sajnos olyan képet mutat, amely bizony kiábrándító – ám ennélfogva nagy segítség lehet annak, aki nős férfi szeretőjeként már hosszabb ideje sírja tele párnáját minden éjjel. A legtöbb esetben a nős férfiak nem hagyják el feleségüket a szeretőért – főleg, ha gyermekeik is vannak -, hiszen a biztonságot és harmóniát nyújtó családi idillt nem akarják felrúgni azért a nőért, aki izgalmat, fantasztikus szexet, és heti néhány órányi lopott boldogságot hoz az életükbe. Persze akadnak kivételek, ehhez nem fér kétség! Az esetek kis százalékában előfordul, hogy a férfi igazán szerelmes lesz, és ebből tud annyi erőt meríteni, hogy felrúgja addigi életét. Sajnos gyakran megesik, hogy az ember akkor akad rá élete szerelmére, amikor már házasságban él, vagy már gyermeki is vannak. Az ilyenkor jelentkező elviselhetetlen fájdalom és hiányérzet vezethet odáig, hogy a férfi véget vet házasságának, ám egy intelligens, felelősségteljesen gondolkodó és lelkiismeretes  ember nem csoda, ha nem képes ezt megtenni. Tűnhet gyávaságnak, ha a férfi nem tudja otthagyni feleségét és családját azért a nőért, akit minden szempontból az igazinak érez. Ám sokkal inkább kötődésről, felelősségről, és szeretetről van itt szó, s ezek közül egyiket sem lehet akarattal vagy elmével irányítani. A gyermekek számítanak a legerősebb köteléknek a házaspárok között, így nem vethetjük senki szemére, ha nem tudja elhagyni családját „élete szerelméért”.

Ha a nő nős férfit szeret, igen boldogtalan lehet az élete. Valószínűleg arra az egy-két titkos alkalomra vár egész héten, s sajgó szívvel nézi az utcán ölelkező párokat, a szabad szerelmeseket, akik mindenki előtt vállalva élhetik meg kapcsolatukat. A szerető képes évekig kitartani, saját vágyait félretolva, önmagát a férfi kapcsolatának alárendelve. Bár hosszú idő után is reménykedhet abban, hogy a férfi majd elválik feleségétől azért, hogy vele lehessen, ennek az illúziónak érdemes gátat szabni. Ajánlott kitűznöd egy időpontot, ameddig hajlandó vagy várni a férfire a teljes önfeláldozás nélkül. Ha a férfi eddig az időpontig nem mutat hajlandóságot arra, hogy változtasson a helyzeten – tehát úgy tűnik, kényelmes neki, hogy a két nő minden vágyát kielégíti -, vagy nem képes döntő lépést tenni az ügy érdekében, akkor józan ésszel és nagy elhatározással véget kell vetni az áldatlan helyzetnek. Saját magadat feláldozni nem éri meg, akkor sem, ha benned kiolthatatlan a szerelem tüze. Ugyanis ez a szerelem csapda is lehet: könnyen megeshet, hogy csak kivetítesz egy, a tudatalattidban kiemelt helyet elfoglaló személyt az áhított férfire. Így maga a szerelem, amit érzel iránta, nem valódi, csupán káprázat, plátói szenvedés, amely csalódást hozna magával az együttélés során is.

Nős férfi szeretőjeként mindenképpen foglalkoznod kell önmagaddal. A legfontosabb, amit ebben a helyzetben meg kell tenned, hogy nem szabad ezt az érzést teljes mértékben a férfire irányítanod! Meg kell keresned magadban azokat a kiváltó okokat, amelyek elvezettek idáig, hogy egy számodra elérhetetlen férfibe szerettél bele. Nem véletlen, hogy belesodródtál ebbe a szituációba: tanulnod, fejlődnöd kell általa. Kezdj el munkálkodni önmagadon, lelkivilágodon, gyermekkori traumáidon, s meg fog oldódni a helyzet. A családállítás kiváló módszer arra, hogy a szeretői helyzetet átlásd, illetve felismerd, miért kellett így alakulnia életednek, továbbá tenni is tudj azért, hogy rendeződjön ez az állapot.