Ne siesd el a kapcsolat kezdetét!

Egy párkapcsolat indulhat szépen fokozatosan és nagyon hirtelen is. A kapkodó sietség egyértelműen azoknál a viszonyoknál jellemző, amelyek mély szenvedéllyel, mindent elsöprő vággyal kezdődnek. A résztvevők ilyenkor érzik, hogy annyira egymásba habarodtak, hogy muszáj minél több időt együtt tölteniük. Az óvatosság természetesen itt sem árt, hiszen – ha csak a statisztikákat nézzük – a gyors összeköltözések nagy része ugyanolyan gyors szakítással végződik.

Mindig vannak kivételek, hiszen mindig akadnak olyan párok, akiknél a gyorsaság működik, és semmit sem bánnak meg. Természetesen jó, ha hiszel abban, hogy a ti kapcsolatotok is ilyen, ám mégis fontos, hogy felkészülj arra, mi történik, ha nem a vágyálmaid szerint alakul a valóság. Lássuk, miért nem szabad elkapkodni egy összeköltözést, és miért érdemes az eszedet is használni egy kapcsolat kezdetén.

Az idő bölcsebbé tesz

Akármennyire is sablonos, de „a jó munkához idő kell”, azaz egy kapcsolat felépítése sem megy egyik napról a másikra – még ha azt is érzed, hogy „ezer éve ismeritek egymást”. Új szerelmi kapcsolatodat tanácsos fokozatosan, türelmesen építgetni és táplálni, és nem elavult ostobaság kellő ideig randizni, hogy minél jobban meg tudd ismerni a másikat, és a saját reakcióidat vele szemben.

Ismerd meg őt alaposan

Ideális esetben ez első pár randi után sokan érzik azt, hogy egy életet le tudnának élni a másikkal – valószínűleg ez már a „szerelem első pillantásra” esete. Ám még a legforróbb lángolás és a legerősebb belső bizonyosság érzése közben sem árt néha elővenni egy kicsit az agyunkat, mert az ész a szerelemben is nagyon fontos. Mindenképpen adj időt magadnak randipartnered felfedezéséhez, mielőtt komolyabb terveket szőnél vele kapcsolatban!

A férfiak menekülőre foghatják

Legtöbb esetben a (fiatal) nők jutnak el odáig túl gyorsan, hogy esküvőről és gyerekekről ábrándoznak, miközben kiszemeltjük még azt sem tudja, vigyen-e virágot a randira, vagy várhat még vele. A kapcsolatot a kezdeti fázisban sürgetni, a komolyabb szintre ugrást kierőszakolni, arról túl korán beszélni bizony elhibázott lépés, ami nagy valószínűséggl elijeszti a férfit. Ha nagyon szerelmesnek érzed magad, akkor is türelmesnek kell lenned, és be kell várnod a férfit, hogy az ő tempójában szeressen beléd. Addig azonban vétek rácsimpaszkodnod, és a kapcsolat komolyságát feszegetned!

A kapkodás fájdalmat szülhet

Egy lángoló, friss szerelem kezdetén mindeképpen számolnod kell azzal, hogy még nem ismeritek egymást eléggé, és leginkább a kémia, illetve a gyermekkorodból hozott minták léptek működésbe, ezért lettél olyan gyorsan fülig szerelmes. Nem csak arra kell gondolnod, hogy te mekkorát sérülhetsz egy rövid, ám túl intenzív kapcsolatban, de figyelj a másik érzéseire is, hiszen ha te csalódsz benne, akkor te leszel az, aki összetöri a szívét a szakítással. Adj magadnak időt, figyeld az érzéseidet és gondolj át alaposan minden lépést, hogy önmagadat és őt is megvédhesd a nagyobb fájdalomtól.

Gyorsan megváltozhat a hozzáállásod

Amennyiben túl gyorsan költözöl össze a másikkal, azzal is számolnod kell, hogy nem sokkal később – amikor már tisztán látod bizonyos tulajdonságait – kiábrándulsz belőle. Ha nem adsz elég időt az ismerkedésnek, a bizalom és az intimitás kiépülésének, nagy esély van arra, hogy megváltozik a véleményed a másikról az együttélés időszaka alatt. Rádöbbenhetsz, hogy félreismerted, illetve előzőleg nem láttad olyan jellemhibáit, amelyekkel aztán képtelen vagy kibékülni. Egy gyors összeköltözés után túlságosan sok kompromisszumot kell kötni, túl sokat kell nyelni vagy az egyik, vagy mindkét félnek, ez pedig nagyon sok energiát igényel a felektől, amitől gyorsan kimerülnek. Idő, fokozatosság és sok randizás – erre figyelj, ha ügyesen akarod csinálni!