Mi lehet még a dolgunk a korábbi párkapcsolatainkkal?

Többségünk életében jelen párkapcsolatunk nem az első. Voltak nagy szerelmeink, „próbálkozásaink”, házasságaink, tartós kapcsolataink, futó kalandjaink vagy éppen (a Facebook-ról jól ismert, sokatmondó kifejezéssel élve) „bonyolult” viszonyaink egy, két, három vagy ki-tudja-már-mennyi férfival/nővel. (Akinek e hosszú felsorolásból csak az egyik volt meg, annak is fontos információkkal szolgálhat e bejegyzés.)

 

De vajon továbbléphetünk-e úgy egy új viszonyba, szerelembe, hogy csak félig-meddig zártuk le az előző kapcsolatunkat, hogy haraggal vagy megvetéssel a szívünkben váltunk el egymástól? Belemerülhetünk-e úgy egy új vonzalomba, majd kapcsolatba, hogy közben még a korábbi partnerünk által hagyott sebeinket nyalogatjuk és az ő holmijaival van tele a szekrényünk és a gardrób?

Lássuk, mit mutatnak a családállítás által feltárt tapasztalatok 🙂

Bizony addig nem tudunk 100%-osan „benne lenni” az új párkapcsolatban, míg le nem zártuk az előzőt.  Kiemelten igaz ez, ha több olyan kapcsolatunk is volt, amely még nincs megfelelően elrendezve a lelkünkben. Ilyenkor nagy mennyiségű lelki energiánk marad lekötve a korábbi társunknál. De mikor tudhatjuk biztosan, hogy van még mit helyre tennünk az „exünkkel”?

– ha harag, megvetés, gyűlölet,  vagy más negatív érzés jelenik meg bennünk, amikor az illető az eszünkbe jut vagy szóba kerül

– ha hónapokkal vagy esetleg évekkel a szakítás után is vonzódást, szerelmet, mély kötődést érzünk a volt párunk felé

– ha úgy érezzük, képtelenek volnánk találkozni vele, pedig már több év eltelt azóta, hogy szakítottunk

– ha a ruhái, könyvei, egyéb cuccai még mindig ott lapulnak a lakásunk eldugott és kevésbé eldugott részein – különösen igaz ez akkor, ha már régóta nem vagyunk együtt

– ha az új/jelenlegi párunk intenzív féltékenységet, haragot táplál a volt társunk iránt – ez esetben ugyanis nagy rá az esély, hogy ő tudat alatt érzékeli, hogy még nem szakadtunk el a korábbi partnerünktől

– ha még fél évvel a szakításunk után is nagyon fájdalmas a volt társunkra és arra gondolni, hogy ez megtörtént

– ha a szakítás(ok) után hosszú ideig nem találunk új párt, az ellenkező nem képviselői kerülnek minket, vagy mi vagyunk képtelenek szerelembe esni, vagy mélyebben kötődni valakihez

 

Bizony a fent említett esetekben nagy a valószínűsége annak, hogy még nem „tettük le” a korábbi kapcsolatunkat és nem varrtuk el a szálakat. Ez pedig azt eredményezi, hogy lélekben a régi partner irányába – azaz „visszafelé” – tekintünk és ezért nem tudunk új kapcsolatot létesíteni, tartósan benne maradni egy viszonyban, vagy harmónikusan együttélni az új párunkkal. Fontos még megemlíteni, hogy a veszekedések, folyamatos párkapcsolati harc hátterében ez a probléma is állhat, bár a felek tudatosan nincsenek tisztában azzal, hogy nem a felhajtott vécéülőke, vagy a szétdobált ruhák szolgáltatják a veszekedések valódi okát.

 Amennyiben az eddig leírtak valamelyikében Magadra ismertél, vagy nagy hasonlóságot véltél felfedezni a saját életeddel, kérlek próbáld meg helyretenni Önmagadban  MINDEN EGYES eddigi partneredet – akár egyéjszakás kaland volt, akár tartós, több éves kapcsolat. Több módszer is létezik arra, hogy ebben segítségedre legyen, de ha úgy érzed, hogy egyedül is szeretnéd megpróbálni, akkor a következőt teheted :

 – Találj rá helyet és időt, hogy senki ne zavarhasson.

– Lazulj el, csak a légzésedre figyelj egy pár percig…

– Majd időrendi sorrendben, egymás után minden egyes volt partneredet képzeld Magad elé, olyan élethűen, ahogyan csak tudod. A legelső férfivel/nővel kezdd, akivel kapcsolatba kerültél (akkor is, ha „csak” szex volt köztetek!) és egyesével csináld végig mindenkivel a következő gyakorlatot. Adj időt Magadnak, hogy ez sikerülhessen és maradj nyitott feléjük, úgy könnyebb lesz.

– Mondd ki hangosan mindenkinek (szépen sorban, egymás után) a következőket: „Kedves X.Y.! Az életem része voltál és ezt elfogadom. Köszönök neked mindent, amit tanulhattam általad és kaptam tőled. Kérlek bocsáss meg nekem, ha bármivel bántottalak… Mindig lesz helyed a szívemben.”

 Ha úgy érzed, hogy egyedül nem tudsz megbírkózni a feladattal, vagy nem tűnik elég hatékonynak, szeretettel ajánlom Neked a családállítás módszerét, amellyel helyre tudod hozni a párkapcsolati problémáidat. Sok esetben az imént ajánlott gyógyító mondatok alkalmazásánál összetettebb segítségre és oldásra van szükség ahhoz, hogy teljesen lezártnak érezhessük az adott kapcsolatot.

 Azokról a korábbi kapcsolatokról, amelyben gyermek is született, egy későbbi bejegyzésben fogok írni.

 Kívánok elegendő erőt és bátorságot, hogy szembe tudj nézni a párkapcsolati gondok forrásával!