A nő, a férfi és a közös cél

stock-footage-young-caucasian-parents-sitting-outdoors-on-the-grass-spending-time-with-their-young-baby-girl-shotEgy párkapcsolat kezdetén a nő és a férfi csak egymást látja, és mindent, amit tesznek, vagy megtapasztalnak, egymás fényében és tükörképében élik át. Azonban egy bizonyos idő után – ennek hossza minden kapcsolatban más és más – a két fél már nem létezhet csupán egymásért, kizárólag egymást látva.

Kell találniuk egy közös célt, amiért együtt, közösen tehetnek. Ennek a dolognak egy nagyobb, magasabb értelmet kell szolgálnia, mint a párkapcsolat, és nekik együtt kell dolgozniuk rajta. Így tud együtt maradni a pár hosszú távon, így nyer valódi értelmet a párkapcsolatuk. Ahogyan nő és férfi közösen, egy irányba tekint, kapcsolatuk is egyre mélyebbé válik és együtt fejlődnek tovább.

A legnagyobb ilyen közös cél a gyermek nemzése és felnevelése. Egy párkapcsolat a gyermek(ek) születésével tud beteljesedni és naggyá válni. Az élet azonban sokszor úgy hozza, hogy ez nem lehetséges, és különböző okok miatt a párnak nem születhet gyermeke. Ilyenkor a közös teremtő erőt, a párkapcsolat erejét olyan közös tevékenység és cél felé kell fordítaniuk, amely mindkettőjük számára értelmes és fontos. Ilyen módon is a párkapcsolatukon túlmutató dologért végzett közös munka szintén egyre több fejlődést nyújt a párnak, és egyre mélyebb szinteken ismerhetik meg egymást.

Minden emberben mélyen ott működik a vágy, hogy továbbadja azt, amit a szüleitől kapott. Ezt pedig csak a saját gyermekeinek tudja továbbadni. Amikor egy nő vagy egy férfi nem szeretne gyermeket, és megtagadja a párjától, hogy közös gyermekük szülessen, olyan, mintha a partnerére mondana nemet! Így nem csoda, ha egy idő után a párkapcsolat meggyengül és elhal. Nagyon fontos tudni, hogy annak a félnek, akitől a másik megtagadja a gyermekvállalás lehetőségét, joga van elhagynia a másikat és új párkapcsolatot keresnie.

Ha Te is szeretnéd tudni, hogy miért van akadályozva az életedben a gyermekvállalás, vagy miért nem vágysz gyermekre, látogass el egy családfelállításra, mert így megtalálhatod az addig soha nem sejtett, valódi okokat is!