Vajon ő az Igazi?

I-Love-You

 

Vajon honnan lehet tudni, hogy az ember az „Igazival” találkozik, s egyáltalán létezik „Ő”?

 

 

 

Melyek lehetnek azok az érzések, jelek, amelyekre hallgathat egy szerelemre éhes nő vagy férfi, amikor egy számára szimpatikus, sőt igen-igen kellemes partnerjelölttel találkozik?

Joseph Campbell szerint: „Ha egy férfi és egy nő találkozik az igazi társával, azonnal tudja: Most a jövőmmel találkozom.”

És valóban, ha olyan férfivel vagy nővel hoz össze a Sors, akiben ezt érzed, aki megmozgatja a jövőképed, s örömmel, lelkesen, boldogságtól hajtva vágnál bele az oldalán az Életbe, hát tedd meg, indulj el az úton és legyetek boldogok! Sokan találják meg úgy az „Igazit”, hogy konkrét, intenzív és egyértelmű érzések jelzik számukra, hogy a másiknál jobbat nem találnak és velük akarják leélni az életüket. De hogy Te érezni fogod-e ezt, hogy eljön-e majd az „Ő az!!”-érzés, a Te Sorsod titka 🙂 Lehet, hogy Nálad másképpen történik és 10 év együttélés után döbbensz rá egy párkapcsolati válság után, hogy az addigi párod mégis a „nagy Ő” Neked.

Ám van itt még valami, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk.

Csupán a szenvedélyes szerelem még nem elég ahhoz, hogy a „nagy Ő” az is maradjon Számodra. Az észre is szükség van. Ha nincs ész a szerelemben, az bizony félresikerül. Még ha kiábrándító is erre gondolni, ezt elfogadni – főleg egy nőnek -, akkor sem elég a romantika egy jó kapcsolathoz! Sok dolgot figyelembe kell venni, mielőtt beleszáguld az ember egy új kapcsolatba, legyen akár egyedülálló vagy házasságtörő. A lelkiismeretünk – és itt egy mélyebb lelkiismeretet is értek – szavát is meg kell hallanunk! Hiszen az a kapcsolat, amely mások rovására, mások szenvedése árán születik meg, nem borulhat virágba, nem lehet felhőtlenül boldog. Meg kell adnunk minden esetben a tiszteletet a régi párunknak, s mellette azoknak is, akik újdonsült szerelmünket körülveszik: a volt kapcsolatainak, a korábbi házasságából született gyermekeknek (ha vannak), egyéb fontos körülményeinek.

Gyakori eset, hogy egy új szerelem – amely úgy jön létre, hogy a régi partner(eke)t ezért a kapcsolatért hagyják el –  gyorsan zátonyra fut, gyakori veszekedések, megoldhatatlannak tűnő problémák bukkannak fel a két fél között. A felszínen apróságokon kapnak össze, a mélyben – lelkiismeretükben – viszont az munkál, hogy fájdalmat okoztak, bűnt követtek el a régivel szemben. Ha tisztelettel, elfogadással, köszönettel és megbocsátással fordulsz a régi partner felé, miközben az új párod is ugyanígy tud érezni az elődje iránt, s szívetekben mindketten azt érzitek iránta: „Neked is köszönhetem, hogy most együtt lehetek a szerelmemmel, tisztelem az áldozatod”, akkor boldog lehet az új kapcsolat.

És még egy dolog, amit szem előtt kell tartani: nem kell egy életen át várni a „nagy Ő”-t. Ha túl sokáig vársz, mert Neked a „tökéletes” kell, könnyen egyedül maradhatsz. Találd meg inkább a MEGFELELŐ párt! A megfelelő férfi vagy nő is „elegendő” a boldogsághoz 🙂  Ha pedig folyamatosan a tökéletesre várnál, s ezt nem tudod kiverni a fejedből, járj utána egy családállításon vagy egyéb tanácsadáson, mit és kit keresel valójában tudat alatt…