A jó párkapcsolat máshonnan indul…

dilemma-inlawsGyakran halljuk ezeket a mondatokat: „Szeretnék egy férfit az életembe!”, „Akarok egy nőt/barátnőt!”. De vajon hogyan tudjuk bevonzani az életünkbe a harmonikus és tartós párkapcsolatot, a nőt, a férfit, az áhított férjet vagy feleséget?

A párkapcsolatban átélt boldogság titka bizony a saját Édesanyánkhoz fűződő kapcsolatunkban keresendő. Az a nő és az a férfi, aki egyedül van és nem talál párt magának, a lelkében elsősorban az édesanyját hiányolja az életéből.
„Édesanyánk nélkül kedvesünk sincsen.” (Bert Hellinger)

Lélekszinten és a való életben is kapcsolatban kell lennünk az édesanyánkkal, mert ő az életünk forrása, gyökere, aki mellett létezésünk első, legmeghatározóbb időszakában a bizalom kialakításának és megélésének képességét tanulgattuk. Az Édesanya minősége és személye minden egyes ember életében alapvető fontosságú ahhoz, hogy bármely területen sikereket érhessen el, így a párkapcsolatban is.
Gyakran megtörténik, hogy még egészen pici korunkban távolodunk el lélekben az Édesanyánktól, például egy kórházi tartózkodásból, utazásból, vagy az anya más okból eredő hosszabb távolléte miatt. Ilyenkor a gyermek törékeny kis bizalma megrendül és „begubózik”, az elhagyatottság állapotába kerül és bizony szakadás történik az anya-gyermek kapcsolatban.

mothers-love1

A későbbi, párkapcsolatainkra tett hatását pedig mi szenvedjük el: magánnyal, nem működő párkapcsolatokkal, féltékenységgel, az önszeretet hiányával és sok más tüneten keresztül.

Kapcsolatban kell tehát maradnunk a gyökereinkkel, az Édesanyánkkal és mindent megtenni annak érdekében, hogy visszataláljunk hozzá. Ehhez nagyon hatásos segítséget nyújthat például a családállítás módszere – vagy olyan célirányos oldások, melyeket akár csoportos, akár négyszemközti foglalkozások keretében végezhetünk. Az életünk pedig csodálatosan megváltozhat!