Miért nem kíván a nő?

Amikor a pároddal alábbhagy a szenvedély, és már alig lángoltok egymásért szexuálisan – rossz esetben szinte nem is jut eszetekbe, hogy szeretkeznetek kellene -, egyáltalán nem biztos, hogy a nő tehet a dologról. A férfi éppúgy lehet „hibás” abban, ha a párkapcsolatból eltűnik az erotika és a vágy.

Nem okolhatod rögtön csak a barátnődet azért, ha már nincsenek feledhetetlenül izzó pillanataitok az ágyban! Sok férfi hajlamos a párkapcsolat alacsony hőfoka miatt a nőt hibáztatni, és a nemek libidó-különbségével magyarázni, hogy már nem működik úgy a szex, mint régen. Minden esetben, amikor felbukkan a csökkent szexuális vágy problémája, tanácsos megvizsgálnotok, honnan erednek a gondok.

Mindennapi stressz

A szenvedélyes szexuális élet nem szereti a hétköznapok terheit, vagy a mindennapi stresszt. A megoldás, ha olykor ki tudtok szakadni a taposómalom fogságából, hogy el tudjatok távolodni a munkahelyi gondoktól, és a hétköznapok monotonitásától. Keressetek olyan közös kikapcsolódást, amelyet mindketten élvezni tudtok, vezessetek be új közös programokat, amelyek felfrissítik megszokott életeteket.

Ha csak esténként, munka után, fáradtan és gyakran stresszesen tudtok együtt lenni, akkor sajnos a közösen töltött idő és a kapcsolatotok lesz az egyetlen út, ahol le tudjátok vezetni a feszültséget, ez pedig nincs jó hatással a szenvedélyre és az intimitásra sem. Figyelj arra, hogy pároddal ne csak a gondjaidat oszd meg – miközben csak a barátaiddal vagy képes kikapcsolódni -, tudatosan vigyél vidám, önfeledt, örömteli programokat a vele töltött időbe, hogy kapcsolatotokban újra helyet kapjon a szórakozás, a felszabadult játékosság, amely az erotikát is feléleszti közöttetek. Ahhoz, hogy kedvesed meg tudja mutatni derűs, kacér oldalát – és újra feltámadjon benne a vágy irántad -, szükséges a kikapcsolódás, és a vidám, közös időtöltés.

Bókhiány

Minden nőnek szüksége van arra, hogy szépnek és kívánatosnak érezze magát. Ha ennek pont az ellenkezője történik, és nem tudja önmagát csábítóan vonzónak látni, akkor a szexuális életét sem tudja megfelelően kibontakoztatni. A legtöbb nőnek gyakori és rendszeres visszaigazolásokra van szüksége a párjától és a külvilágból ahhoz, hogy igazán elégedett tudjon lenni a saját nőiességével. Az a nő, aki szépségéről nem kap visszajelzést, elhanyagoltnak érezheti magát, és a szexben is feszültté, görcsössé válhat. Ezért annyira fontos, hogy ne fukarkodj a bókokkal, a dicséretekkel, akkor is, ha úgy érzed, mindig ugyanazt mondod, és csak ismétled önmagad. Inkább mondd el neki százszor, hogy gyönyörű, mint hogy azt gondold, ez unalmas, és ne bókolj neki. Az odafigyelésed, a kedves szavaid meghozzák a gyümölcsüket, és újra nyitottá válik majd arra, hogy az udvarlásod forró együttlétekbe torkolljon.

Anyai érzések

Mindenki tudja, hogy sok férfi tudat alatt az édesanyját keresi a kedvesében, ami egyértelműen megöli a szexuális vágyat. Ha viselkedéseddel és igényeiddel azt érezteted a nővel, hogy neki kell a felnőtt, erős félnek lennie a kapcsolatotokban, aki mindig ott van, ha te elgyengülsz, vagy bizonytalan vagy, akkor nem csoda, ha ő belehelyezkedik az édesanyád szerepébe, és ennek megfelelően nem érez irántad szexuális vágyat.

A nőnek éreznie kell, hogy a férfi határozott és erős, ettől fog ellágyulva és kéjesen a karjaiba omlani. Ha te nem tudsz ilyen lenni, mert csak a pótanyádat látod benne, akkor ne várd, hogy jó lesz közöttetek a szex. Tudatosan kezdd el kihozni magadból a férfit, felnőttként találd meg a helyed az életben és kezdd el felfedezni párod női oldalát is, hogy ne ragadjon bele melletted az anya szerepébe!

 A nemi vonzalmat nem kis részben az is befolyásolja, hogy a férfi erős, és határozottabb a nőnél. Ha tehát párod ezt az élményt soha nem tapasztalhatja meg, mert mindig támaszt kell nyújtania, akkor nem csoda, ha érzelmi téren is alkalmazkodik az anyai szerephez, ami a szexualitásnak még csak a leghalványabb nyomát sem tartalmazza.